Skribenten

Svein Hammer 3Bloggen ble åpnet ei natt i mars 2013. Innholdet er formet i møtet mellom ulike impulser, og preges av nyansert refleksjon framfor entydige konklusjoner.

25 års vandring gjennom NTNU (samfunnsforsker), Trondheim kommune (vurderings- og utviklingskonsulent), Husbanken (FoU-ansvarlig), IMDi (kunnskapsutvikler), DMMH (førsteamanuensis) og Nord universitet (miljøsosiolog), bidrar til et bredt spekter å skrive om.

En slik dannelsesreise, der forskerutdanning og praksiserfaringer veves inn i hverandre, er en uvurderlig kilde til både kunnskap og refleksjon.

Parallelt med bloggtekstene skriver jeg bokanmeldelser og bøker. I alle varianter forsøker jeg å formidle faglig innsikt og skape politisk debatt, gjennom et så lesevennlig språk som mulig.

Boka5bMine tekster preges av både engasjement og balansert analyse. Jeg har fartstid som politiker i to ulike partier (først Høyre, flere år senere MDG), samtidig som jeg har forsket på norsk politisk kultur og styringsformer i stat og kommune. I møtet mellom aktiv politikk og et mer tilbakelent forskerblikk, vokste ideen om det som skulle bli boka Fra evig vekst til grønn politikk.

Etter et par års pause fra bloggen, tok jeg opp igjen tråden sommeren 2016. Siden har tekster som belyser et bredere temafelt fått økt plass. Delvis som en effekt av at jeg fullførte ei ny bok, en introduksjon til den franske idéhistorikeren og samfunnsforskeren Michel Foucault. Mer rendyrket fagbok, men tar du deg tid er den både lesbar og en døråpner til kritisk forståelse av det norske velferdssamfunnet.

Høsten 2018 ble viktige tema fra debutboka bragt videre med den mer personlige og derfor lettleste Framtidens Norge – på sporet av et grønnere samfunn. Så snart den var utgitt startet jeg prosessen fram mot min fjerde bok, med den ambisiøse tittelen Sosialdemokrati versus nyliberalisme: Norsk styringskunst og samfunnsforming 1814-2020.

De fire bøkene er forskjellige, men de inngår likevel i en flerfoldig helhet – med norsk politikk og samfunnsutvikling som gjennomgående tema.

De som måtte ønske det må gjerne ta kontakt for bokmøter, foredrag eller lignende, både om de temaene jeg skriver om og mer generelt innenfor mine fagfelt. Les gjerne mer om min bakgrunn på Wikipedia. Min mailadresse er svein.hammer(at)gmail.com.

Svein Hammer

Foto: Brynjar Karstensen og Anne Skottvåg

2 tanker om “Skribenten

  1. Hei Svein. Takk for eit fint notat om hovudsakene til MDG i valkampen 2013. Takk for fin innsats på landsmøtet, med å få programmet rimeleg heilstøpt i hamn. Ta ein tur innom jobbmindre.net!
    Mvh Tore Bergum.

    • Jeg svarte aldri på denne kommentaren. Min fartstid i MDG strakk seg fra 2012-14. Det er rart at det alt er blitt seks år siden. Denne fasen ble viktig. Den ga meg en erfaring og en innsikt som senere ble brukt til å skrive mine to grønne bøker, og dermed var det her døra åpnet seg til å bli forfatter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s