Skribenten

Svein Hammer 3Bloggen ble åpnet ei natt i mars 2013. Innholdet er formet i møtet mellom ulike impulser, og preges av nyansert refleksjon framfor entydige konklusjoner.

25 års vandring gjennom NTNU (samfunnsforsker), Trondheim kommune (vurderings- og utviklingskonsulent), Husbanken (FoU-ansvarlig), IMDi (kunnskapsutvikler), DMMH (førsteamanuensis) og Nord universitet (miljøsosiolog), bidrar til et bredt spekter å skrive om.

En slik dannelsesreise, der praksiserfaringer og forskerutdanning veves inn i hverandre, er en uvurderlig kilde til både kunnskap og refleksjon.

Både i bloggen, bokanmeldelser og ikke minst bøkene mine, forsøker jeg å bruke min flerfoldige bakgrunn til å formidle innsikt og skape debatt – gjennom et så lesevennlig språk som mulig.

Boka5bJeg tror vi kan si at min «signatur» formes i møtet mellom engasjement og balansert analyse. På den ene siden fartstid som politiker i to ulike partier (først Høyre, flere år senere MDG). På den andre siden forskning på norsk politisk kultur og styringsformer i stat og kommune.

I dette samspillet mellom aktiv politikk og et mer tilbakelent forskerblikk, vokste ideen til det som skulle bli min debutbok, Fra evig vekst til grønn politikk. Den forløste en bokturné Norge rundt, en herlig erfaring å få med seg (les mer om det i linken).

Etter et par års pause fra bloggen, tok jeg opp tråden sommeren 2016. De første årene hadde jeg mest fokus på grønne tema, men har etterhvert favnet bredere. Delvis som en effekt av at jeg fullførte ei ny bok, en introduksjon til den franske idéhistorikeren og samfunnsforskeren Michel Foucault. En mer rendyrket fagbok dette, men tar du deg tid er den både lesbar og en døråpner til kritisk forståelse av det norske velferdssamfunnet.

Høsten 2018 ble viktige sider i debutboka bragt videre med den mer personlige og derfor lettleste Framtidens Norge – på sporet av et grønnere samfunn. Så snart den var utgitt startet jeg prosessen fram mot min fjerde bok, med den ambisiøse tittelen Sosialdemokrati versus nyliberalisme: Norsk styringskunst og samfunnsforming 1814-2020.

Disse fire bøkene er forskjellige, men de inngår likevel i en flerfoldig helhet – med norsk politikk og samfunnsutvikling som gjennomgående tema.

De som måtte ønske det kan ta kontakt for bokmøter, foredrag eller lignende, både om de temaene jeg skriver om og mer generelt innenfor mine fagfelt. Les gjerne mer om min bakgrunn på Wikipedia. Min mailadresse er svein.hammer(at)gmail.com.

Svein Hammer

Foto: Brynjar Karstensen og Anne Skottvåg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s