Skribenten

Svein Hammer 3Bloggen ble åpnet ei natt i mars 2013. Innholdet er formet i møtet mellom ulike impulser, og preges av nyansert refleksjon framfor entydige konklusjoner.

Snart 30 års vandring gjennom NTNU (samfunnsforsker), Trondheim kommune (vurderings- og utviklingskonsulent), Husbanken (FoU-ansvarlig), IMDi (kunnskapsutvikler), DMMH (førsteamanuensis), Nord universitet (miljøsosiolog) og Okstindan natur- og kulturpark (leder), bidrar til et bredt spekter å skrive om.

En slik dannelsesreise, der praksiserfaringer og forskerutdanning veves inn i hverandre, er en uvurderlig kilde til kunnskap og refleksjon.

Både i bloggen, bokanmeldelser og bøkene mine forsøker jeg å bruke min flerfoldige bakgrunn til å formidle innsikt og skape debatt – gjennom et så lesevennlig språk som mulig.

Boka5bJeg tror vi kan si at min «signatur» formes i møtet mellom engasjement og balansert analyse. På den ene siden fartstid som politiker i to ulike partier (først Høyre, flere år senere MDG). På den andre siden forskning på norsk politisk kultur og styringsformer i stat og kommune.

I dette samspillet mellom aktiv politikk og et mer tilbakelent forskerblikk, vokste ideen til det som skulle bli min debutbok, Fra evig vekst til grønn politikk. Den forløste en bokturné Norge rundt, en herlig erfaring å få med seg.

Etter et par års pause fra bloggen, tok jeg opp tråden sommeren 2016. De første årene hadde jeg mest fokus på grønne tema, men har etterhvert favnet bredere. Delvis som en effekt av at jeg fullførte ei ny bok, en introduksjon til den franske idéhistorikeren og samfunnsforskeren Michel Foucault.

Høsten 2018 ble viktige sider i debutboka bragt videre med den mer personlige og derfor lettleste Framtidens Norge – på sporet av et grønnere samfunn. Så snart den var utgitt startet prosessen fram mot min mest ambisiøse bok, Sosialdemokrati versus nyliberalisme: Norsk styringskunst og samfunnsforming 1814-2020. Den kom i 2020. Da var tid for pause fra skrivingen, men i 2022 kom den korte og konsise Grønt manifest.

Bøkene er forskjellige, men inngår likevel i en flerfoldig helhet, med norsk politikk og samfunnsutvikling som gjennomgående tema. De som måtte ønske det kan ta kontakt på svein.hammer(at)gmail.com for bokmøter, foredrag eller lignende. Her kan du evt lese litt mer:

Foto: Brynjar Karstensen og Anne Skottvåg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s