Skribenten

Svein Hammer 3Bloggen ble åpnet ei natt i mars 2013. Innholdet er formet i møtet mellom ulike impulser, og preges av nyansert refleksjon framfor entydige konklusjoner.

25 års vandring gjennom NTNU (samfunnsforsker), Trondheim kommune (vurderings- og utviklingskonsulent), Husbanken (FoU-ansvarlig), IMDi (kunnskapsutvikler), DMMH (førsteamanuensis) og Nord universitet (miljøsosiolog), bidrar til et bredt spekter å skrive om.

En slik dannelsesreise, der forskerutdanning og praksiserfaringer veves inn i hverandre, er en uvurderlig kilde til både kunnskap og refleksjon.

Parallelt med bloggtekstene skriver jeg både bokanmeldelser og bøker. I sistnevnte forsøker jeg å formidle faglig innsikt og skape politisk refleksjon, gjennom et så lesevennlig språk som mulig.

Boka5bTekstene mine preges av både engasjement og balansert analyse. Jeg har fartstid som politiker i to ulike partier (først Høyre, flere år senere MDG), samtidig som jeg er samfunnsforsker med norsk politisk kultur og styringsformer i stat og kommune som spesialfelt. I møtet mellom aktiv politikk og et mer tilbakelent forskerblikk, vokste ideen om det som skulle bli boka Fra evig vekst til grønn politikk. I skriveprosessen ble noen sekvenser testet ut som blogginnlegg, mens manuset gradvis tok form.

Etter et par års pause fra bloggen, tok jeg opp igjen tråden sommeren 2016. Siden har tekster som belyser andre tema enn den grønne politikken blitt tildelt mer plass. Delvis handler dette om at jeg fullførte ei ny bok, denne gangen en introduksjon til den franske idéhistorikeren og samfunnsforskeren Michel Foucault. Ei mer rendyrket fagbok dette, men for de interesserte bør det være både lesbart og forståelig.

Høsten 2018 er jeg klar med min tredje bok på tre år. En videreføring av det grønne temaet, skrevet i mer engasjert og folkelig tone denne gangen. Boka heter Framtidens Norge, og bør bli et viktig bidrag til debatten om hvor vi vil med samfunnsutviklingen.

De som måtte ønske det må gjerne ta kontakt for bokmøter, foredrag eller lignende, både om de temaene jeg skriver om og mer generelt innenfor mine fagfelt. Min mailadresse er svein.hammer(at)gmail.com.

Svein Hammer

Foto: Brynjar Karstensen og Anne Skottvåg

En tanke om “Skribenten

  1. Hei Svein. Takk for eit fint notat om hovudsakene til MDG i valkampen 2013. Takk for fin innsats på landsmøtet, med å få programmet rimeleg heilstøpt i hamn. Ta ein tur innom jobbmindre.net!
    Mvh Tore Bergum.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s