Ei folkets grønne bok

Gaute Sandvik har anmeldt mitt grønne manifest. Ordene er et stykke sakprosa av rang, som på elegant vis både kritiserer og framsnakker, peker på svakheter og får fram at et fravær likefullt kan være en styrke.

Å lykkes med å mislykkes, elsker den formuleringen! Så jeg måtte bare be om tillatelse til å gjenbruke ordene, slik at flere får sjansen til å lese denne korte og flotte teksten:

IMG_6170y

Bokanmeldelse: «Grønt Manifest» av Svein Hammer.

Denne boka er et paradoks. På den ene side prøver den å gi oss svar på hvordan vi skal komme oss ut av miljøknipa. På den annen side gir den ingen ferdige løsninger. Leseren blir dratt inn i et tankefelt som gir oss noen svar, men dette gir bare opphav til flere nye spørsmål.

Alle kapitlene har huller som ber om å fylles for å skape en helhet. Dermed utfordres leseren til å bli med i en prosess for å skape et ekte manifest. Et som faktisk kan brukes..

Tittelen på boka blir dermed noe misvisende. Om dette er et manifest, så er det i beste fall uferdig og ufullstendig.

Slik sett har forfatteren lykkes med å mislykkes. Dette at alle inviteres til å utforme det endelige manifestet, er det skjulte budskapet i boka. For nettopp gjennom å delta, blir alle medeiere i de endringene som må skje i samfunnet…

Dette er ei bok jeg anbefaler alle intelligente og tenkende borgere til å lese. Greta Thunberg var 15 år da hun startet sin «Skolstrejk for Klimatet». Mye av denne boka er nettopp skrevet slik at ungdom burde kunne forstå den. Første kapittel kunne for eksempel gjerne vært pensum i ungdomsskolen.

Selv om språket er lett, blir det likevel noen fremmedord etter hvert, og da kunne ei ordliste vært nyttig. Men det er vel bare å Google det man ikke forstår, da.. Det får meg til å tenke at en digital versjon av boka kunne vært nyttig…

Dette er den boka alle trenger for å ha noe å diskutere ut fra. Ei folkets grønne bok, til å ha på innerlomma, og notere i margen på. For her er det mye som kan læres, brukes og tilføyes…

Jeg håper den kommer ut i billigutgave og med kvantumsrabatt. 3 for 2 etc. Dette er ei slik bok jeg får lyst til å gi bort til mine venner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s