67 bloggtekster

Bøkene mine

Info om mine bøker finner du i Sosialdemokrati vs nyliberalisme (2020), Framtidens Norge (2018), Michel Foucault (2017) og Grønn politikk (2016). Du kan lese smakebiter fra debutboka i Det var en gang et menneske og Vekstens politikk.

Utkikkspunktet

Jeg skriver med ønske om å invitere inn i tankens rom. Fire tekster utdyper hvor jeg vil: Den personlige Vitenskapen, kunsten og livet, den politiske Klima – kamp uten refleksjon?, samt de mer generelle Mye fakta, lite refleksjon og Fra polemikk til problematisering.

Kritisk debatt

Jeg bedriver sjelden polemikk, men Skit i maten, leve byen!, Naturens helse, Lofoten – livets kilde, Nye stier i norsk politikk, Grønn debatt? Politikkfri sone!, Elfenbenstårnet, Grønn, men ikke radikal nok? og Det er nok nå skyter tidvis mer fra hofta enn de øvrige tekstene.

Viten(skap)

Bokanmeldelsen Ways of Knowing, debattinnlegget Er vitenskapen nøytral? og refleksjonen over Postmodernismen handler alle om hva vi kan vite og hvordan vi kan etablere kunnskap. Terje Tvedt – en norsk Foucault? og Festivalens sosiologi skriver seg på hvert sitt vis inn i en historie om hva kunnskap er og hvordan den skapes.

Samfunnutvikling og styringskunst

Norge, flagget og framtiden inviterer til refleksjon over landet vi lever i. Tekstene Hva er mangfold?, Multikulturalisme vs nyliberalisme og Mangfold, motstand, politikk, samt Flere murer, mindre åpenhet og Trump og den liberale orden belyser en verden preget av økt kontakt og brytning mellom kulturer. I denne bolken kan vi også plassere Coronaviruset – i Ernas grep? og Å styre skuta gjennom Koronahavet.

Ideologier

På veien mot min grønn politikk-bok skrev jeg kunnskapsbaserte tekster om Liberalisme, Sosialisme, Anarkisme, Konservatisme og Feminisme, i forlengelsen av Hva er grønn politikk?. Et essay om Nyliberalismen og en lang tekst om Kapitalismen føyer seg inn i dette landskapet.

På sporet av en grønn framtid

Mange tekster utforsker muligheten for å skape et grønnere samfunn. Miljøpolitikk i 9 varianter, Vår fornybare framtid, Hva er sirkulær økonomi?, Grønn brytningstid, Trenger vi grønne fortellinger?, Planet of the Humans, Systemendring og ikke minst På sporet av en grønn framtid gir varierte bidrag til veien framover.

Natur og miljø

I Norsk miljøpolitikk kan du lese om hvordan naturmiljøet gradvis har vokst fram som kunnskapsfelt og politisk tema. Klima, miljø, natur og Natur/menneske belyser brytninger i det grønne landskapet, mens Vern naturens mangfold og FNs naturpanel formidler innsikt om naturmangfoldskrisen.

Grønne verdier

Verdiorienterte tanker møter du i Livskvalitet framfor veksttvang, Solidaritet: rødt, blått, grønt og Grønn solidaritet – den siste med tydelig forankring i boka Framtidens Norge.

MDG-politikk

I en kort fase i 2012-14 var jeg aktiv i MDG, og skrev en håndfull tekster om konkret politikk: Grønn økonomi via grønn stat, Fem grønne krav til norsk politikkGrønn samferdsel, samt Trondheim, miljøet og De Grønne.

MDG-refleksjon

Samtidig forsøkte jeg å bidra til økt forståelse av partiet (som mange knapt hadde hørt om): MDGs politikk og De Grønnes politiske sjel, samt noe senere Er MDG på villspor? og MDG – et splittet parti?

Personlig refleksjon

Til sist en håndfull tekster som antyder noe om min drivkraft: Deltaker og tilskuer, Politikkens indre liv, Glad, og litt vemodig, samt Fra Ny Tid til Minerva.

En tanke om “67 bloggtekster

  1. Tilbaketråkk: Flere murer, mindre åpenhet? | Debatt1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s