Innhold (arkiv)

Kritikk

Tekstene i denne bloggen søker refleksjon og problematisering framfor polemikkens enten/eller, men i Elfenbenstårnet, Skit i maten, leve byen!, Naturens helse og Nye stier i norsk politikk finner du tydelige utfordringer til debatt.

Kunnskap

Boka om Michel Foucault, bokanmeldelsen Ways of Knowing, tekstene Fra polemikk til problematisering og Mye fakta, lite refleksjon, samt den personlige Vitenskapen, kunsten og livet, sier alle noe om mitt «kunnskapsblikk».

Mangfold

Trilogien Hva er mangfold?, Multikulturalisme vs nyliberalisme og Mangfold, motstand, politikk, samt Flere murer, mindre åpenhet og Trump og den liberale orden belyser samfunnsutviklingen i ei tid preget av økt kontakt og brytning mellom kulturer.

Verdier

Verdiorientert refleksjon møter du i Solidaritet: rødt, blått, grønt og Livskvalitet framfor veksttvang, samt noe mer konkret i Lofoten – livets kilde, Vår fornybare framtid og Vern naturens mangfold.

Grønn bok

Om du er på jakt etter info om debutboka mi, bør du starte med Grønn politikk. Også Grønn brytningstid og De tre elvene beveger seg langs bokas hovedlinjer, mens Klima, miljø, natur bygger på et utsnitt av kap 11.

Ideologier

Koblet til boka finner du også kunnskapsbaserte tekster om Liberalisme, Sosialisme, Anarkisme, Konservatisme og Feminisme, samt Hva er grønn politikk?. Et essay om Nyliberalismen og en lang og grundig tekst om Kapitalismen føyer seg inn i dette landskapet.

Partipolitikk

Også MDG – et splittet parti?, Er MDG på villspor?, De Grønnes politiske sjel og MDGs politikk har koblinger til boka, men med tydeligere forankring til ett parti.

Konkret politikk

Et mer konkret, politisk budskap formidles i Grønn økonomi via grønn stat, Fem grønne krav til norsk politikkGrønn samferdsel, samt Trondheim, miljøet og De Grønne.

Tanker om praksis

Til sist en håndfull 2013-tekster som favner tanker rundt det å være politiker: Politikkens indre liv og Glad, og litt vemodig – pluss den korte, innledende Deltaker og tilskuer.

En tanke om “Innhold (arkiv)

  1. Tilbaketråkk: Flere murer, mindre åpenhet? | Debatt1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s