Arkiv/innhold

Kritikk

Tekstene i denne bloggen søker refleksjon og problematisering framfor polemikkens enten/eller, men i Elfenbenstårnet, Skit i maten, leve byen!, Naturens helse, Lofoten – livets kilde og Nye stier i norsk politikk finner du tydelige utfordringer til debatt.

Kunnskapsblikk

Boka om Michel Foucault, bokanmeldelsen Ways of Knowing, debattinnlegget Er vitenskapen vestlig?, refleksjonen over Postmodernismen, tekstene Fra polemikk til problematisering og Mye fakta, lite refleksjon, samt den personlige Vitenskapen, kunsten og livet, belyser ulike måter å betrakte verden.

Mangfold

Trilogien Hva er mangfold?, Multikulturalisme vs nyliberalisme og Mangfold, motstand, politikk, samt Flere murer, mindre åpenhet og Trump og den liberale orden drøfter samfunnsutviklingen i ei tid preget av økt kontakt og brytning mellom kulturer.

Grønne verdier

Verdiorienterte tanker møter du i Solidaritet: rødt, blått, grønt og Livskvalitet framfor veksttvang.

Natur og miljø

I teksten Norsk miljøpolitikk kan du lese om hvordan naturmiljøet gradvis har vokst fram som kunnskapsfelt og politisk tema. Klima, miljø, natur søker refleksjon rundt brytninger i det grønne landskapet, mens Vern naturens mangfold oppfordrer til økt bevissthet.

Grønn bok

Om du er på jakt etter info om debutboka mi, kan du sjekke Grønn politikk, eventuelt lese noen smakebiter fra boka i Det var en gang et menneske. Også Grønn brytningstid og De tre elvene beveger seg langs bokas hovedlinjer.

Ideologier

Koblet til boka finner du også kunnskapsbaserte tekster om Liberalisme, Sosialisme, Anarkisme, Konservatisme og Feminisme, samt Hva er grønn politikk?. Et essay om Nyliberalismen og en lang og grundig tekst om Kapitalismen føyer seg inn i dette landskapet.

Partipolitikk

Også MDG – et splittet parti?, Er MDG på villspor?, De Grønnes politiske sjel og MDGs politikk har koblinger til boka, men med tydeligere forankring til ett parti.

Konkret politikk

Et mer konkret, politisk budskap formidles i tekstene Vår fornybare framtid, Grønn økonomi via grønn stat, Fem grønne krav til norsk politikkGrønn samferdsel, samt Trondheim, miljøet og De Grønne.

Tanker om praksis

Til sist en håndfull 2013-tekster som favner tanker rundt det å være politiker: Politikkens indre liv og Glad, og litt vemodig – pluss den korte, innledende Deltaker og tilskuer.

En tanke om “Arkiv/innhold

  1. Tilbaketråkk: Flere murer, mindre åpenhet? | Debatt1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s