Deltaker og tilskuer

For årevis siden var jeg aktiv politiker. Det var viktige år i livet mitt.

Etterhvert forlot jeg politikken, og ble samfunnsforsker, med norsk politisk kultur som viktig temafelt. Å se landskapet fra utsiden, etter å ha erfart det fra innsiden, er lærerikt. Blikket blir annerledes, horisonten bredere, den analytiske forståelsen dypere.
Lysten til å bli aktiv igjen har likevel hele tiden vært der. I fjor var jeg endelig klar. Partiet var underveis blitt et annet. Den gang var det Høyre, nå er det Miljøpartiet De Grønne.

Mitt politiske comeback fikk en frisk start. Jeg ble løftet til tredjekandidat til Stortingvalget 2013, i Sør-Trøndelag. Boka5bI dagene etter våknet forskeren i meg. Behovet for å klargjøre hvor MDG befinner seg i det politiske landskapet, ledet til aviskronikkenHøyre, Ap og De Grønne, og derfra videre til denne bloggen.

Tilføyelse, juli 2016: Etter to intense år forlot jeg den aktive politikken, og tok steget tilbake til tilskuerens posisjon. Fra dette utgangspunktet ble bokaFra evig vekst til grønn politikkskrevet. En treårig bevegelse, fra aviskronikk til bok, mellom deltaker og tilskuer, er slik fullført.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s