Glad, og litt vemodig

I dag kjennes verden så forunderlig både/og. Glad, og vemodig, men også offensiv. Det er jo nå jobben starter!

For snart ett år siden tok jeg et valg. Jeg ville gi slipp på rollen som fri intellektuell, og isteden innta en mer tydelig politisk posisjon…

Min bekymring for jordens tilstand er genuin. Derfor er jeg skuffet over framdriften i miljøpolitikken. Vi er for rike og ressurssterke til å bare lene oss tilbake og vente på at andre skal skape endringer. Et grønt fyrtårn, et bærekraftig og rausere samfunn, et etisk forvaltet oljefond; viktige punkter for et grønnere Norge.

MDG på Stortinget2Så, jeg ville gjøre mitt for å få De Grønne på tinget. Ikke at det var sannsynlig for et parti som hadde 0,5-1 prosent av stemmene. Men forsøke, ja!

Derfor er jeg selvsagt glad i dag. Har fått være med på å skrive politisk historie. Vi er på Stortinget. For første gang på 40 år er et nytt parti i ferd med å etablere seg som maktfaktor i norsk politikk.

Men, det er også en vemodig følelse der. Siden nyttår har fokuset vært rettet mot 9/9. Det har vært målet, men også noe mer, noe som har gitt mening. Å tre ut av seg selv, gjøre noe for et kollektivt prosjekt, jobbe så mye og så intenst for å forme og skape gjennomslag for en grønn stemme i norsk politikk.

Utfordrende, lærerikt og veldig givende; tror de ordene beskriver dette året bra.

Fra starten hadde jeg en tanke om at dette var her & nå. Gi meg helt over til det grønne prosjektet, bidra til å løfte fram en annerledes tanke  – og så trekke meg stille tilbake. Men, den siste tiden har denne tanken blitt møtt av en annen: burde jeg kanskje vie meg til dette? En grønn, god og trygg framtid for våre barn og barnebarn; det finnes jo ikke så mye som kjennes mer viktig og meningsfullt enn akkurat det.

Glad, og vemodig. Den frie tanken, eller et kollektivt prosjekt, eventuelt litt av begge deler? Den 10. september er dagen for grønn ettertanke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s